Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
zalezi aj od syra... niektore obalis aj trikrat a nakoniec mas na tanieri iba struhanku a syr sa stratil na panvici, skus si kupit priamo ten na vyprazanie a dva ci tri krat ho obal a mal by to vydrzat... a otacaj niecim cim ho podberes a neprepichnes
|
|
VŠEM MOC DĚKUJU !!! třeba to bude tip i pro ostatní - obalil jsem napoprvé v mouce, vajíčku a strouhance, nechal asi 10 minut odležet (to jsem zase vyčetl jinde), pak šup podruhé do vajíčka a strouhanky, pořádně jsem to umačkal a dal do friťáku na maximální teplotu, víko jsem nezavíral. Výsledek, Nádherně křupavý smažák bez úniku kapky sýra !!!
|
|
Já kupuju v Lidlu camembert nebo mozzarelu obalenou předsmaženou, je to výborné a dá se to dělat v troubě, takže nemá jak vytéct. Nebo teď jsem měla takové obalované hermelínové trojúhelníčky (prodávají to v hnědé krabičce), taky do trouby. A je to fakt lahůdka.
|
|
Použij místo trojobalu rýžový papír, prodává se v supermarketech (Kaufland).
|
|
Svůj příspěvek jsi vložil(a) do nespravné kategorie. Bylo provedeno přesunutí. V případě opakování hrozí blokování vstupu na portál. Prosím zvol příště správnou kategorii. Děkujeme za pochopení.
|
|
Nesmažit příliš dlouho.
|
|
Durcet ze Sodomy: Zkus. Možná je to tím, že to moc řešíš. A nebo kupuješ moc kvalitní sýr. Těžko říct. Každému sýr občas vyteče, jako že se čas od času každému srazí knedlíky. To se prostě stává. A jenom pro informaci. :-) 30% sýr neí zas až tak dietní. Existuje i 20% a ten je teda fakt hnusnej! Ten jsem teda nesmažila, protože tudle podrážku nemusím. Držím palec a pokud vyteče, tak přeji, aby ti nevytekly i nervy. Dělím si srandu. :-) Přeji hezký den a příjemné vaření. Mě to čeká za chvíli.
|
|
afrominerva : Díky za tipy, zkusím to bez mouky. Pokličku na pánev skoro nepoužívám (pokud nedělám něco dušenýho), ale zkusím to tedy na pánvi s tím dietním 30%...
|
|
Metsík: Jestli mi to vyteče i dneska, tak duši vypustim...
|
|
Durcet ze Sodomy: Možná do toho dají kus své duše a proto se jim to daří :-)
|
Metsík |
|
|
Metsík . Já se nepovyšuju! Mě z principu sere, když se mi nedaří něco, co jiný zvládá jak na běžícim pásu... :-) Zvláště, když jde o brigádníky, který by nejspíš doma připálili i čaj a tohle jim prostě jde. Nechápu to!
|
|
Takže fíglů mám víc. 1) sýr musí být 30% ne 45% nebo víc (jde o tuk v sušině) 2) obalovat bez mouky. Rovnou do vajíčka a pak do strouhanky. Klidně 2x a nebo 3x. 3) smažit bez pokličky. Řízky smažím s pokličkou na pánvi, protože se prosmaží, ale když to uděláš se sýrem, tak se prostě apsolutně roztaví. 4) smažit na vysokou teplotu a jenom do zezlátnutí a to mírného. Jakmile úplně strouhaka zhnědne, tak už je přesmažený. Ale musíš mít prostě odhad, protože ho taky můžeš nedosmažit. 5) lepší než eidam je hermelín. Má na sobě plíseň a tak často nevyteče. 6) někdy pomůže (ale ne vždy), když dáš mezi dva plátky sýra šunku. Ale to taky není jistota. Nejlepší je smažit obalený hermelín, pokud ho ovšem můžeš.
|
|
Durcet ze Sodomy: "dejakej ksindl v létě na koupališti" - Možná proto ti vytíká, za to, že se povyšuješ nad jiné. Možná že když do friťáku přidáš více skromnosti a pokory, tak už nevyteče :-)
|
|
Tak to je divný, já ho normálně obalim 2x, pořádně uplácám a nikdy nevyteče...
|
|
Close your eyes : Tak to zkusím. Mě fascinuje, že kdejakej ksindl v létě na koupališti hodí do friťáku nějakou sýrovou umělotinu a ona se mu krásně opeče, aniž by z ní cokoliv ukáplo a já si dávám záležet, kupuju dobrý sýry a skutek utek...
|
|
xibalba : Já právě zkoušel už kdejaký sýry od nízkotučnýho eidamu až po 48% goudu a vyteklo jich 9 z deseti. Vždycky to praskne v rohu a sýr je v prdeli...
|
|
Obaluju ho 3 a nevyteče. A samozřejmě do něj nesmíš píchat vidličkou nebo něčím ostrým :)
|
|
Dobré ranko i tobě:)) K tomu sýru, co docela funguje, když to máš ukrojený z konce toho bloku sýra, myslím ty patky, snad mě chápeš... A taky záleží co smažíš, dnešní 30% eidam není určitě třicetiprocentní, tak zkusit vyšší šarži. Přeju dobrou chutˇ.
|
|