Chceš dnes udělat dobrý skutek ? Pomoz výše
uvedenému hříšníkovi tím, že mu dáš nějaké rozhřešení! Můžeš mu
ho poslat na e-mailovou adresu, kterou uvedl u zpovědi, nebo napsat
veřejně vyplněním formuláře na konci této stránky. A jestliže nechceš,
aby pod tvou přezdívkou mohl vystupovat ještě někdo jiný, zaregistruj
si ji ZDE !
|
Nejdůležitější je rozvrhnout použití surovin racionálně, tedy začít tím, co se může zkazit nejrychleji. Tousty obyčejně dost rychle chytí plíseň ale pak zas nemáš žádný chléb. Olivový olej není moc výhra, lepší by bylo sádlo, nebo řepkový olej. Olivový není vhodný ke smažení, střeva jsou po něm pohyblivější. Proto smaž opatrně, podlívej trochou vody. Začala bych žampiony na 3 použití po 3 kusech podusit a zalít 2vejci, toastový chleba, ke snídani. Kuře: Rozhodně z části udělej vývar, maso pak můžeš ještě použít do omáčky. Do vývaru cibuli a spodní část mrkve, černé koření, česnek, sůl. Hezčí část mrkve postrouhej, ocukři a ocitronuj. Omáčka: Mouku na pánev rozehřát, přidat sůl, ten olej lžíci, přemíchat, ať se spojí, podlít vodou, ne moc ale aby se vytvořila hmota, míchej. Když to je omáčkovité, můžeš do toho přidat co chceš dle výběru o čem chceš, aby omáčka byla. Já bych udělala citronovou, ta se hodí přes vařené kuře. Jako přílohu používej radši rýži. Brambory si nech na bramborák, ten ale dělej bez vejce. Použij pak sýr navrch. To až nebudeš mít ty tousty (chleba). Zbylá vejce můžeš udělat na slanině, nevím, jak hrubé jsou ty plátky, jak bych 1 ušetřila, aby zbyl na chuť, kdybys chtěl dělat kuřecí perkelt. Pivo bych radši ušetřila pro případ, že bude potřeba se odvzdušnit ;) U jídla záleží na vhodné kombinaci, pak si vystačíš. Salám můžeš i osmahnout i do těstovin a z tuňáka udělat rizoto s česnekem a kdybys měl majoránku do toho. Pomohlo by i pickles, čalamáda, okurky. No když není, pomůže trocha vína na protrávění.
|
barbaraa |
|
|
Sice neumřeš, ale hlad poznáš.
|
|
brambor s dušenou mrkví brambor s volským okem sypaný goudou rýže s tuňákem kuřecí rizoto žampionové rizoto zasypané goudou těstoviny s česnekem sypané goudou citronový trhanec se zlatavým jablíčkem cibulačka se zlatavými krutony z toastového chleba ... zlatý hřeb na konci karantény: ... stará kozička na česneku, zalitá pivem, pečená pozvolna na přímém ohni po staročesku :D
|
jednoduchost |
|
|
HaruPoppo: A kdybys mi dokázala fakt polopatocky vysvětlit, jak připravit syrové těstíčko (jeste jsem našel stangli salámu), tak Tě snad i potom někdy pozvu na večeři
|
Hladovej |
|
|
Mas tam hodne malo zeleniny :( da se z toho uvarit spooousta jidel ale chtelo by to odlehcit nakou zeleninou. Spatra me napada: Testovinovej salat s cibulkou, tunakem a vajickem. Brambor s kurecim platkem. Z ryze udelat naky ala rizoto treba s kuretem a zampionama,slaninou. Mrkev a jabko si snist syrovy behem tech 10 dnu... Nebo jeste podusit mrkev a jako prilohu s bramborem a masem.
|
|
HaruPoppo: Děkuji moc za inspirativní rady 😉 Můžu se Tě jen optat, jsem v kuchyni zatím fakt hotentot, jak se dělá omáčka? Napadlo mě to už dřív, ale z receptů online to jaksi nepobírám... zapomněl jsem zmínit, že mám k dispozici i kozu co můžu podojit, takže tím pádem i mlíko...
|
|
Ajo, sorry, trouba. Tak bych ty brambory nakrájela na plátky a osmahla na pánvi, zastrouhala sýrem.
|
|
Záleží, co jsi zvyklý jíst. Brambory bych nakrájela na polovinky, okořenila, upekla v troubě ve slupce a ještě bych do toho přidala česnek, sýr? Část brambor můžeš uvařit a osmažit si k nim žampiony. Z kuřecího a zbytku žampionů bych udělala omáčku k těstovinám. Tuňáka osmahneš ke zbylým těstovinám. Z kuřecího prsou můžeš uvařit čínu, nebo spíš, dle tvých surovin, kuřecí v mrkvi s rýží. Vajíčka na cibulku, k tomu slaninu a opekla bych k tomu pár plátků tousťáku. A zapít pivem, džusem, vínem, whisky.
|
|
|